| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Učitelé se očkují, protože se schylovalo k otevření některých ročníků, a protože mateřské školy, speciální a 1. a 2. třídy učily prezenčně a covid se tam evidentně šířil (v mateřinkách ani speciálkách děti nemají roušky, o to je to pro učitele nebezpečnější). Pak se situace zhoršila, školy se neotevřely, navíc se zavřelo to, co ještě nefungovalo, ale učitelé v pořadníku zůstali. A jsem za to ráda - ano, je to výbušné. Nikdo neví, kdy zase někdo zalobuje pro otevření škol a vláda ohne data tak, aby děti do škol mohly. A přijde mi rozumné mít učitele v té době proočkované, aby se postupně zase třídy a školy nezavíraly z důvodu, že učitelé lehli a nemá kdo učit. Začít je očkovat až ve chvíli, kdy se školy otevřou a vyjde na učitele řada, je pozdě. Mám za sebou první dávku. Druhou mám na konci května, takže úplnou imunitu budu mít chvíli před vysvědčením. A opravdu bych aspoň bez té první dávky do školy šla nerada. Vím, jak se děti chovají, co provádí s rouškami, slabinou jsou velké přestávky, obědy a hlavně rodiče. Kdyby tyto věci byly pořešené a učitelé se mohli spolehnout, že nemají ve třídě dítě, které má doma covid+ člena rodiny, které nenosí týden tu samou špinavou roušku, umělo si umýt ruce, tak by se to možná dalo. Ale toto není a nebude. Stačí nakouknout do jakékoli diskuse na netu. Roušky dětem rodiče nechtějí dát,nechtějí jim ničit zdraví, učitel má přece respirátor, to mu stačí. Testování se rodičům taky nelíbí. A mohla bych pokračovat. Covid jsem měla v září, ještě teď mám následky a fakt po něm podruhé netoužím. Takže čím víc bude proočkovaných učitelů, tím větší je podle mě šance, že až se vrátíme do školy, tak tam i vydržíme. Samozřejmě měla vláda nejdřív zajistit, aby jako první a rychle byli naočkovaní zdravotníci, sociální pracovníci, pracovníci z ústavů péče a dětských domovů, hasiči, policie, jsou s lidmi v těsném kontaktu. Ale vláda rozhodla jinak.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.