Přidat odpověď
Učitelé se očkují, protože se schylovalo k otevření některých ročníků, a protože mateřské školy, speciální a 1. a 2. třídy učily prezenčně a covid se tam evidentně šířil (v mateřinkách ani speciálkách děti nemají roušky, o to je to pro učitele nebezpečnější). Pak se situace zhoršila, školy se neotevřely, navíc se zavřelo to, co ještě nefungovalo, ale učitelé v pořadníku zůstali. A jsem za to ráda - ano, je to výbušné. Nikdo neví, kdy zase někdo zalobuje pro otevření škol a vláda ohne data tak, aby děti do škol mohly. A přijde mi rozumné mít učitele v té době proočkované, aby se postupně zase třídy a školy nezavíraly z důvodu, že učitelé lehli a nemá kdo učit. Začít je očkovat až ve chvíli, kdy se školy otevřou a vyjde na učitele řada, je pozdě. Mám za sebou první dávku. Druhou mám na konci května, takže úplnou imunitu budu mít chvíli před vysvědčením. A opravdu bych aspoň bez té první dávky do školy šla nerada. Vím, jak se děti chovají, co provádí s rouškami, slabinou jsou velké přestávky, obědy a hlavně rodiče. Kdyby tyto věci byly pořešené a učitelé se mohli spolehnout, že nemají ve třídě dítě, které má doma covid+ člena rodiny, které nenosí týden tu samou špinavou roušku, umělo si umýt ruce, tak by se to možná dalo. Ale toto není a nebude. Stačí nakouknout do jakékoli diskuse na netu. Roušky dětem rodiče nechtějí dát,nechtějí jim ničit zdraví, učitel má přece respirátor, to mu stačí. Testování se rodičům taky nelíbí. A mohla bych pokračovat. Covid jsem měla v září, ještě teď mám následky a fakt po něm podruhé netoužím. Takže čím víc bude proočkovaných učitelů, tím větší je podle mě šance, že až se vrátíme do školy, tak tam i vydržíme. Samozřejmě měla vláda nejdřív zajistit, aby jako první a rychle byli naočkovaní zdravotníci, sociální pracovníci, pracovníci z ústavů péče a dětských domovů, hasiči, policie, jsou s lidmi v těsném kontaktu. Ale vláda rozhodla jinak.
Předchozí