angrešt, takhle sepsané je to moc hezké, jen jaksi postrádající plastičnost reálného života
a tak v reálu máš na očr lidi, pro které je to prostě výhodné, neb se domluví se zaměstnavatelem, co pro ně stejně nemá práci, nebo takové, co do té práce vlastně chodit moc nechtějí a očr je super záminka, co ve výsledku dostanou víc peněz, než kdyby do té práce chodili...
pak máš lidi, co by tu očr fakt potřebovali, ale prostě nemohou - a je fuk, jestli proto, že to bez nich prostě v práci nejde nebo jen proto, že mají takový pocit - a ti pak často nastavují dny nocí, aby nachystali co se dá a dítě to zvládlo bez nich, po večerech doučují, po nocích vaří... nebo holt riskují a využijí pomoc babiček
já třeba očr potřebovala jen jednou, když měl syn po operaci slepáku - bála jsem se ho nechat doma samotného, moje chyba byla, že jsem si předem nezjistila, že očr mi proplatí jen 9 dní, bývala bych si na zbytek vzala dovolenou
teď to potřeba nebylo, nebýt ovšem toho, že mám i starší děti, mrňavku bych samotnou taky doma nechat nemohla...