Je třeba vzít v potaz, že:
- když uvaříte složité menu, tak jste se přišli předvádět
- když uvaříte nějakou klasiku, tak je to "do televize" málo
- když uvaříte cizí kuchyni, tak to tradionalisté nebudou jíst
- když uvaříte ryze českou kuchyni, tak to bude usedlé, težké na zažívání a nemoderní
- někdo nejí např. kopr, houby, kozí sýr - je tedy třeba najít co nejvíc univerzální suroviny, ale zase ne "obyčejné"
- a ne vždy se zavděčíte originálními surovinami, které si recept žádá. Např. Tiramisu:
- někdo trvá na tom, že tam má být mascarpone
- někdo tvrdí, že mascarpone mu tam nechutná, a že třeba pomazánkové máslo je lepší
Je potřeba vymyslet:
1. předkrm
2. polévka
3. hlavní jídlo
4. dezert
Takže co by mohlo projít jako tutovka? A ne, do soutěže se nechystám, ale tohle ten výběr by mne vážně zajímal