Přidat odpověď
Mariko, tady teda budu kritik. Když tu svého času projížděl americký konvoj, byli jsme ujišťováni, že vozidla konvoje pojedou výhradně po určené trase a nikam neodbočí. Shodou okolností jsem ten den byla v Praze. Vozidlo konvoje jsme potkali v místech, kde absolutně nemělo co dělat, jelo osamoceno po Pražském okruhu a vůbec nevypadalo na to, že by zabloudilo, ještě ho mám na té silnici vyfocené.
A druhou věc: volali mi z banky, že se mám dostavit, že potřebují cosi podepsat, že se to týká vedení účtu. I dostavila jsem se, abych na to nemusela myslet. I jednalo se o toto: páč fakturuji svému "zaměstnavateli" v Eurech, měla jsem podepsat papír, že nejsem politicky exponovaná osoba (což skutečně nejsem) a že moje činnost nekoliduje se zájmy USA a spojenců. Kde to sakra jsme? Copak podepisujeme věrnost USA, jako jsme před r. 1989 měli podepisovat věrnost SSSR a našim přátelům nejvěrnějším, na věčné časy a nikdy jinak? Co je mi do nějakého USA? Tak proč mám xsakru podepisovat jakýsi canc o tom, že moje výplata v EURech není v rozporu se zájmy USA? Dokáže mi to tu někdo srozumitelně vysvětlit?
Předchozí