Přidat odpověď
Tak som niečo narýchlo našla:
" Základem jedení ovoce je, že nejlépe se tráví po snědení na prázdný žaludek. Nejlépe ráno, ale i jindy během dne, pokud jíte lehce, vegansky a cítíte, že je "cesta volná". Cesta ovoce trávícím traktem je rychlá, ve srovnání s jinými "hutnějšími" potravinami. Pokud tedy jíme ovoce ráno a dopoledne, ať už celé, nebo ve formě čerstvých smoothies a šťáv, může splnit svoji úlohu nejlépe. Dodá tělu rychlé živiny a energii, vitamíny, minerály, vodu a radost. Zároveň vymete všechny staré zbytky potravy ze střev z minulých dní. Naváže na sebe při odchodu z těla nepotřebnosti a škodliviny. Detoxikuje organismus, zlepšuje trávící pochody, omlazuje.
Pravý opak se děje, pokud si dáte ovoce třeba po obilninách, luštěninách, mase nebo mléce... Ovoce nemůže procházet tělem ve svém přirozeném tempu, začne kvasit, zahnívat, interakovat s ostatní potravou, vznikají plyny a tělo se spíše otravuje nežli čistí. Funkce ovoce jako dezertu po jídle je tedy absolutně nevhodná. Občasná výjimka, někde na výletě nebo na návštěvě, kdy nelze odolat ovoci po něčem méně průchozím, člověka samozřejmě nezabije, ale nemělo by to být denně.
Předchozí