Registrovala jsem se v jednom z posledních dnů pro přednostní očkování učitelů a pin jsem měla druhý den (pátek), první možnost se naočkovat hned v pondělí. Takže ač jsem o testu na protilátky uvažovala, nestihla jsem ho.
Měla jsem trochu strach, protože ve škole covid byl a jsem jedna z mála, kdo ho viditelně neměl.
Ve středu jsem dostala druhou dávku a jedinou reakcí byla únava druhý den a to ještě možná spíš proto, že jsem v noci skoro nespala (moc práce, příprava nástupu 2. stupně).
Může to být i tím, že jsem tak tlustá, takže bych měla dostat tu třetí dávku, o které se u Pfizeru v souvislosti s obezitou mluví, aby to fungovalo.
Ostatní, co mají průměrnou až hubenou postavu větší či menší reakci měli, ale většina až po té druhé dávce.
Nebo jsem fakt imunní, protože v prosinci to chytl celý druhý stupeň i vedení a já nic
.
Z učitelských diskuzí, kde se to hodně řešilo, tak reakce na první dávku byla hodně častá u AZ, ale tou jako by se už neočkovalo, hodně dlouho jsem o ní nečetla. Druhé dávky teprve budou. Nejčastější je teď ten Pfizer, první dávka u většiny bez reakce, druhá často s reakcí, od bolesti ramene, až po několik dnů horeček, únavy, bolesti hlavy....a někdy se reakce objevila až několik dnů po očkování.
Někteří dostali Modernu a tam bývá reakce po první i druhé dávce. Opět horečka, bolest hlavy, zimnice, únava.