Krajino,
"Protože v podstatě se snažím šetřit pořád. A občas se rozšoupnu, trošku. Nejsme na tom tak zle, abychom nemohli jíst maso a koupit dětem jogurt a ovoce. Jo, kdyby byl rozpočet takhle napjatý, tak asi budu počítat víc. Ale alkohol nekupuju, cigarety nekupuju, kafé nekupuju, tak na čem už asi tak mám šetřit?"
Já teda občas koupím alkohol a pravidelně zrnkovou kávu spíše kvalitní, ale přístup mám asi obdobný - na ceny se dívám. Taknějak z principu.
Ovšem k řečnické otázce, na čem už asi tak šetřit... mám poznámku, že třeba jogurty se dají kupovat hodně šikovně (velikost balení, dodavatel, bílý plus kvalitní džem místo ochuceného, atp.), a táž kvalita vyjde cca na polovinu, někdy i třetinu. V poslední době nakupuju hlavně přes rohlik.cz, a tam mívají hodně zlevněné to, čemu brzo prochází spotřeba. Tak to beru, a mám za pár korun eko bio dobré věci, na které mám zrovna chuť.
Ještě ke zde zmiňovaným 200,- na osobu a týden: mám kolegu, který se živí převážně levnou mrkví, sesbíranými ořechy a jablky, chlebem (kupovaným obyčejným) a česnekem (ten má ze zahrádky příbuzenstva, nevím, zda za něj něco platí, možná...). Tuším, že ten se dlouhodobě fakt do těch dvou stovek týdně vejde