| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nejde o chytrost. Je to prostě učivo toho ročníku. U deváťáků jde spíš o to, že některé věci už zapomněli. A pak je tedy otázka, jak vypadalo opakování a cílená příprava na přijímačky.

Prošla jsem teď v rychlosti testy z 2019 a 2020 a přijdou mi v nich od pohledu těžší ty "školní" úlohy, tedy rovnice, objemy a povrchy těles apod. To ty letošní fakt byly víc na pohodu.

Geometrie (myšleno rýsování, ne početní úlohy spadající do geometrie) bylo v těch 2019 a 2020 úplně stejně, dvě úlohy, jedna za 2 a jedna za 3 body. Letos jen tedy ve druhém termínu byly obě úlohy za 3 body, ale to nepovažuju za významný rozdíl.

Jinak počítání s úhly, objem nebo povrch těles, Pythagorovka, to se opakuje.

Já jsem si ty testy zkoušela "napsat" (jen v hlavě, šlo to zpaměti), a v prvním jsem nedala "kostičky" (16. úloha, tam to chtělo opravdu si kreslit) a v druhém mi unikla jedna část té rýsovací úlohy. Když jsem se pak podívala na řešení, bylo naprosto primitivní, bylo to tedy spíš tím, že jsem v tom hledala víc složitosti (a to se tedy dětem taky stává dost často).

Podle mě je to prostě o pocitech, v tom stresu z toho, že "jde o všechno" ta hlava taky často nefunguje, jak má ~d~.

Když si vzpomenu na to, co jsem dokázala zpackat při své maturitě z matiky, přičemž nikdo nepochyboval o tom, že tu matiku opravdu umím (byla jsem i jediná, kdo měl jedničku nejen z běžné matiky, ale i ze semináře, prostě to šlo samo). No a pak jsem v úloze na užití goniometrických funkcí nedokázala najít ten správný trojúhelník ~f~ a ještě jsem měla chybu ve znaménku v úpravě výrazu, což se mi taky normálně nestávalo ~l~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.