Syn ted konci i stejny obor. No, doslo ted ke zmene vedeni (reditel i zastupkyne), hodne ucitelu slo do duchodu, protoze ta distatncni pres PC uz na ne byla moc. Nejakeho mladeho si kluci dokonce nechali vymenit po stiznostech. Syn mel uzasnou tridni, ktera je milovala a oni ji, ktera jde uz taky do duchodu, ze cucet dalsi pulrok do PC ji nebavi. V dilnach - jak kdo. Ta taky rikala, ze proste tam chodi jini kluci nez driv (mysleno v horizontu 30let
) a je uzasne, kdyz narazi v nejake tride na bezva partu a jeste je to i zajima. A ze zrovna tihle doma porad neco vyrabi a tvori a ze to je dnes uz vyjimecne.
Syn neni vzorny student ve smyslu dobrych znamek. Ale i pres spatne znamky v predmetu ho treba ucitel daval mamince prede mnou na rodicaku za tip, ze na nej se ma obratit jeji syn se zadosti o dovysvetleni apod. Obor ho zajima uz od MS, brigady ma v elektro firme od devitky vetsinu prazdnin, otec je z podobneho oboru. Jsme vesnicani a je zvykly pomahat a dela to rad a poradi si s kde cim. Je vyjimecne sikovny a praktik. Vytvorili si takovou skupinku ve skole, ve vetsine, jsou to kluci z vesnic, kteri nemaji moc sanci jen hrat hry u PC a chlastat cele vikendy a podobne. Ti si radi (kazdy je talent na neco, kazdy ma doma dilnu zamereneou na neco po rodicich a prarodicich) a pomahaji.
Jako skola mohla byt lepsi, ale je to jako uplne vsude, kdo se snazi a orinetuje se, tak zrejme vetsinou odpovedi dostane. S temi kamosi si ted delaji doucovaci okruhy pres PC. Jak je kazdy na neco, tak pripravi maturitni otazku dle dohody, ostatni maji dotazy a tak to spolu proberou, co nebylo ve skole, ze vyuka loni od pololeti od tech starsich profesoru vubec nebyla. Treba i muj muz neco klukum vysvetloval.
Ale takovych neni ani polovina tridy. Od zacatku nechapal, proc si vybrali zvetsiny ten obor, kdyz je to ani za mak nezajima.
Takze po 4 letech - mohlo to byt lepsi, ale mam srovnani jen s gymply. A ta distancka probihala bez problemu snad jen na maloktere stredni odborne. Za posledni rok se dost zmenili ucitele odbronych predmetu smerem k mladsim a asi jsou z praxe a asi maji kratsi uvazky. Z nekterych je syn nadseny a lituje, ze neni v jejich skupine a zrovna dostal flakace ucitele
A prestoupit jinam se da vzdycky
Jen teda kam
Syn si skolu vybral, protoze na dnu otevrenych dveri jsme narazili na uzasneho kluka, co z nej nadseni k oboru jen tryskalo a nebylo mu za tezko, nam kde co vysvetlit a ukazat. A po tech ostatnich otevrecnych dnech na jinych ruznych skolach, kdy tam nebylo to zapaleni a nadseni od studentu, to bylo jako zjeveni a balzam
Toto setkani to rozhodlo.
Takze ja nerikam tak ani tak!