Přidat odpověď
Pořád nevím, jak se k tomu postavit. Upřímně - doufala jsem, že se nebudu muset rozhodovat. Na začátku byly problémy s dodávkami, organizací apod., vypadalo to, že tímhle tempem se očkování k mladším ročníkům nedostane nikdy, protože než se stihne naočkovat prioritní skupina, uběhne x měsíců a budou muset mít další kolo. Leč, nestalo se tak. Od včerejška se může registrovat skupina 30+ a já chtě-nechtě musím zaujmout nějaké stanovisko. A pořád nevím. Docela Vám tady závidím, že si dokážete udělat jednoznačný názor. Já čím víc o tom čtu, tím víc nevím co si myslet.
Je mi 36, nekouřím, nemám nadváhu ani žádné jiné zdravotní potíže, neberu dlouhodobě žádné léky. Nestýkám se s velkým množstvím lidí, pracuji v malé firmě, většinu času jsem sama nebo jen s rodinou a pár lidma. Covid jsem neměla. Nebo o tom nevím.
Pro: Především usnadnění normálního života. Z toho co čtu a vidím kolem sebe, cítím, že budou růst snahy lidi do očkování "tlačit". Omezuje se množství antigeních testů proplácených pojišťovnou, ruší se testovací místa. Alespoň u nás. Takže se obávám toho, že neočkovaným lidem se bude život víc a víc znepříjemňovat.
Možná zastavení epidemie. Píšu možná. Protože se mluví o tom, že očkovaní lidé se stejně mohou nakazit a nákazu i tak šířit. To si odporuje s tvrzeními, že očkování je nutné pro zastavení epidemie. Tak jak to vlastně je? Co si tedy mám myslet?
Proti: Žádná epidemie tu nikdy nebyla věčně i tahle skončí ať už s očkováním nebo bez. Značná část populace nemoc prodělala, většina, co to dostali má imunitu. 30 000 mrtvých zní hrozně, ale když si spočítáte kolik lidí covid mělo, úmrtnost vám vyjde +- 1%. A z toho 1% je 90% lidí 65+. Pravděpodobnost úmrtí na covid je v mém případě rovna statistické chybě, ani to ne.
Nebudí ve mě důvěru snaha bagatelizovat možné vedlejší účinky vakcín, snaha to lidem nutit "aby mohli na dovolenou", zamlčovat negativa, vysmívání se a dehonestování těch, co pochybují a ptají se. To opravdu moc důvěru nebudí.
Opravdu nevím, jak se k tomu postavit.
Na základě čeho jste si byli schopni udělat jednoznačný názor?
Předchozí