Přidat odpověď
Já jsem tedy starší věková kategorie, ale pořád by se dalo říct, že riziková vyloženě nejsem, ač případy úmrtí byly i v mé kategorii (ve které nebyly, že?).
Hlavní důvod je ten, že nechci onemocnět dobrovolně ničím. I rýma je otravná. Natož covid, kde předem nikdo neví, jaký bude průběh a i po mírném může přetrvávat tzv. dlouhý covid, který člověku dost ovlivní běžný život. Nemluvě o následcích těžkého průběhu.
Očkování je riziko, ale podle mě pokud bych měla blbou reakci na očkování, tak jakou bych asi měla na "plnou palbu" viru? A naopak, kdybych covid teoreticky zvládla jen jako rýmičku, tak proč bych měla problém s očkováním? (Jo zjednodušuju a vím, že mohu mít neobvyklou reakci na očkování, ale to jsem se rozhodla považovat za minimální riziko, na očkování jsem nikdy blbě nereagovala.)
Další velký důvod je ten, že nechci šířit nemoc na oslabené jedince, kteří se očkovat nemohou nebo zatím nemohou. A mám takové v rodině.
A pak takové ty méně podstatné, nemuset se testovat, přispět k tomu, aby nebyl další lockdown.
Prvním dávku mám v sobě několik dní, jen mě bolela dva dny ruka, jinak nic.
Předchozí