Přidat odpověď
Zena za pultem je můj oblíbený seriál, už od doby, kdy ho dávali coby premiéru. Jsem stejně stará jako Jana Boušková, co hrála dceru Anny Holubové. V 70. letech trčely u žen krátké natrvalene vlasy ala květák. Nosily to všechny, ve věku 35 - smrt. A ženy ve středním věku hodně nosily šaty a sukně, rifle by si žádná čtyřicátníce neoblékala ani náhodou. No a samozřejmě střihy a materiály poplatné době. Já jsem nikdy Annu Holubovou nedokázala hodnotit jako sexy čtyřicítku, pro mě byla prostě matka, bezpohlavní. Ten vztah s Haničincem jsem ji přála, ale absolutně jsem ho nevnímal jako vztah sexuální. Jako i v 17 jsem chápala, že partneři spolu občas spí v každém věku, ale to gro takového vztahu jsem viděla spíš v hlubokém přátelství a porozumění než v denodenni sexuální akrobacii v erotickém pradelku.
Co se týče samotné Jiřiny Švorcové, tak ona byla v mládí velice hezká, viz Král Šumavy. Tu roli hrála když jí bylo těch 48, to už nebyla v rozpuku mládí. No a vědělo se o ní, že je zazrana komunistka. Teprve po revoluci jsem se dozvěděla, že ona nikdy ani náznakem nikomu neublížila, naopak spoustu lidí vytáhla z pruseru. Až na to komunistické přesvědčení mi hned začala být sympatičtější.
Předchozí