| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Okolíku, mně tady ta naprosto nesmyslná diskuse a kecy připomněly situaci, která se udála těsně před naším vstupem do EU. Tehdy jsem na poště tlumočila Holanďanovi, sběrateli poštovních artefaktů. On se na poště nebyl schopen domluvit a chtěl po úřednici nálepku, označující zásilku s živými zvířaty. Nálepka byla zadarmo, ale úřednice mu ji odmítla dát!! Tehdy mi řekl, proč se chceme cpát mezi vyspělé země, když neumíme jazyky, nikde se tu nedomluví a navíc jsme děsně neochotní. Styděla jsem se moc, snad za celou republiku, protože měl pravdu. A hele, uplynulo 17 let!! od vstupu do EU. Na úřadě se cizím jazykem nedomluvíš (byla jsem tam se zeťem před 3 týdny. Úřednice měly nejdřív spoustu keců o GDPR, ale když jsem se mile usmála a řekla, že klidně odejdu, ale s pánem se teda budou muset nějak domluvit, protože česky neumí, tak šlo celé slavné GDPR stranou, já mohla zůstat a tlumočit. Nedomluví se ani mladí, co mají prokazatelně maturitu a minimálně angličtinu se učili nejméně 13 let! Nedovedou sesmolit ani jednoduchou větu a o nějaké domluvě nemůže být ani řeči. Kdyby místo výuky angličtiny ve škole hráli v parku kuličky, bylo by to stejné a byli by aspoň na zdravém vzduchu), jsme neochotní (viz moje příhoda v metru, cosi podobného jsem zažila i v bance). Lidi jako je K_at tomu ještě nasadí tu správnou korunu, protože podle nich je člověk, co ještě nikdy nejel s kočárkem v metru totální blb, neschopný se postarat o malé dítě, a místo aby mu pomohli, tak se mu ještě posmívají a mají uštěpačné a nevhodné poznámky. Je mi z toho neskutečně smutno a: https://www.youtube.com/watch?v=PvP2ehmq2wo
Proboha, my fakt chceme patřit k vyspělým zemím? Vždyť děláme všechno pro to, aby před námi bylo i to Somálsko!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.