Přidat odpověď
Přesně tak. A hlavně, paní Maláčová a spousta zaměstnanců pořád žije v představě, že ti zlí, nenasytní podnikatelé chovávají doma ve stržocích miliony, které ubohému dělnému lidu nechtějí vydat, tak jim nařídíme zvednout mzdu, aby si i ubohý dělný lid polepšil a budeme se mít všichni dobře. Jenže takhle to nefunguje. Běžný podnikatel opravdu nemá (a po kovidu už vůbec) na kontech miliony navíc. Na ty mzdy se musí nejprve vydělat. Náklady navíc čím dál víc rostou, to není jen mzdová položka, ale i vstupuy. To se pochopitelně promítne do cen.
A že se pracovníkům do gastronomie nechce vracet? Upřímně? Divíte se jim? Po tom všem? Já tedy ne, fakt bych nechtěla pracovat v odvětví, kdy netuším, jestli zítra práci budu mít nebo ne a na jak dlouho...
Předchozí