"mohlo, ale po tom odoperování jsem byla prakticky zdravá (i když dodnes je tedy patrný estetický nedostatek) , žádnou zátěž do budoucna to nepředstavovalo ani nevyžadovalo speciální péči"
Valkýro, člověk v šoku, s iracionálním strachem, termín "fyziologicky zdravý kojenec" nezpracuje, pořád si jede svoji představu.
"Jenže tehdy asi opravdu šlo nechat ne úplně zdravé dítě v kojeňáku a stát se postaral a asi to bylo i zvažováno." Valkýro, přála bych ti, aby to tehdy takhle dopadlo, aby si tě ve dvou měsících z kojeňáku vzala paní, pro kterou bys byla vytoužený střed jejího vesmíru. Ale osud ti to napsal jinak. Prý život nikomu nenaloží víc, než kolik skutečně dokáže unést. Já nevím...
![~d~](/g/s/29.gif)
"Znovu se podobné uvažování otevřelo po narození dcery, po tom těžkém porodu, kdy mi máma řekla, že kdybych viděla, že s dítětem není něco v pořádku, tak ať ho "netahám domů" a dám do ústavu." Tady asi cítím ke tvé matce největší odpor, jakkoli to možná je dané jejím traumatem
![~d~](/g/s/29.gif)
V momentě, kdy jsi byla zranitelná, vyčerpaná porodem a měla sis dítě vtiskávat, intoxikovala ti ten moment svou patologií.
![~n~](/g/s/15.gif)
Ale víš co? Dalas to, zvládáš. A někde v prostoru se už asi chystá dítě, které přivede na svět tvoje dcera. Nová Valkýra nejmladší.
![~:-D](/g/s/1.gif)
Narodí se a bude potřebovat svoji milující babičku. Bude se s tebou chodit koupat a ty jí budeš s láskou vyvářet jídla na přání.
![~:-D](/g/s/1.gif)
Pro takové vnouče budeš úklid-neúklid v domě
![~;)](/g/s/2.gif)
nejmilovanější babička.
![~m~](/g/s/14.gif)
A uzdraví to možná i tvůj vztah s dcerou i vztah k sobě samotné. Moc bych ti to přála.