| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Před pár dny jsem si přečetla článek a snad by mě ani nezaujal, kdybych nezjistila, že jsem se s tím knězem v létě 1996 setkala. Od té doby nad tím pořád musím přemýšlet. Studovala jsem jeden z posledních ročníků vysoké školy a s partou mladých lidí a ekologickým zaměřením jsme tábořili v Bílých Karpatech a sklízeli seno z orchidejových luk. A přišla na řadu taková hra: byli jsme rozděleni do dvojic, co nejvíce nesourodých, a putovali bez peněz a jídla krajem, úkolem bylo dostat vše potřebné od dobrých lidí. Můj spoluputovník byl ještě středoškolák, ale byl z významné brněnské katolické rodiny, jeho strýc učil na naší fakultě.
V jedné vesnici jsme zaklepali na dveře fary. Ještě vcelku mladý odměřený a bystrý kněz nás pár větami vyzpovídal, okamžitě zařadil kamaráda, a přes mírný nesouhlas kostelníka nás pozval dovnitř a dokonce nás hned nechal samotné připravit nějaké jídlo a odjeli kohosi zaopatřovat. Při večeři nám svěřil tajemství své přeplněné špajzky - farníci prý nemohou dopustit, aby trpěl hlady. Měl tam v srpnu i vanilkové rohlíčky, protože babky vědí, že je miluje. Pak nás vzal sloužit mši, četla jsem v orvaných kraťasech u oltáře přímluvy, já neznaboh, muselo to budit pohoršení. Večer mě vzal do své pracovny a mluvil o své veliké zálibě - fotografii. S kamarádem jsme přespali pod klavírem ve jakési společenské místnosti (a jako správný mladý katolík to trochu zkoušel ~t~).
Byl to zajímavý zážitek, tak zajímavý, že i po 25 letech jsem nezapomněla knězovo jméno, tenkrát jsem mu dokonce o Vánocích upekla a poslala krabičku cukroví... V té farnosti byl knězem krátce a muselo jít o období těsně po tom nešťastném "vztahu".

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.