| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

to je těžko říct, co je aktivní a co pasivní :) Při aktivním něco produkuju, při pasivním konzumuju? Takže čtení je pasivní, protože konzumuju text napsaný někým jiným, zatímco když knížku píšu, tak je aktivní, jelikož produkuju já? :)

Tak z tohoto pohledu asi obojí nějak rovnovážně. Aktivně maluju, píšu, vytvářím složité jídelní kreace a s tím spjaté fotky, foodblog, články atd.

Pasivně čtu, chodím do divadel a galerií, a hlavně chodím. Prostě chodím, hodně chodím, kdykoli můžu, tak jdu a jdu. A přitom tedy konzumuju přírodu, historické stavby, urbex a cokoli mi chůze přinese. S chutí při tom chození i běhám, mám ráda třeba dobíhání tramvají, baví mě to :) Když jsem sama v lese (k tomu teda nestojím o diváky), tak třeba ráda kus cesty skáču, tancuju nebo tak :) A k tomu si zpívám :)
A přitom chození aktivně fotím, fotím divoké orchideje, obecně chráněné rostliny, humorné cedule... a sbírám minerály a zkameněliny. A navíc aktivně přemýšlím, chůze mě dostává velmi rychle do flow a v chůzi vyřeším většinu věcí, které potřebuju promýšlet.

Těžko říct, kam se zahradničením. Sice jsem kdysi měla pocit, že tvůrcem své zahrady jsem já, takže by to bylo aktivní, ale s léty mě zahrada přesvědčuje o opaku, takže spíš ona žije po svém a já ji tak opatrně poslouchám a téměř pasivně jen tu střihnu, tam přihrnu...jak zahrada řekne :)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.