| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Petro,

myslím, že potřebuješ jak nějaké léky od psychiatra, ale myslím, že potřebuješ i pomoc psychologa. Aby ti pomohl naučit se žít s vědomím, že tvoje máma jednou umře. A může to být brzo. Já vím, že to zní strašně tvrdě, ale takhle to je. A jednou může být i hůř. Až uvidíš, jak se máma horší, jak je jí čím dál hůř a nikdo s tím nic neudělá.

Zažila jsem to se strejdou, který mi byl moc blízký, takový druhý táta. V určitém okamžiku nastane čas, kdy se od toho musíš oprostit. Protože když se ti to nepodaří, tak to zabije i tebe. A to ten tvůj blízký určitě nechce.

Tak já jsem to dělala a dělám tak, že mám tyhle pocity schované jakoby v krabičce a po většinu času je ta krabička zavřená, nemyslím na to, nic si nepředstavuju. A občas, když jsem doma sama, nebo zůstanu dýl v kanceláři sama, si sednu, tu "krabičku" si otevřu, nechám tu situaci na sebe působit, vzpomínám, poddám se těm citům a brečím. Taky jsem si přímo představovala, jaké to bude až strejda umře, představovala jsem si, jaké to bude bez něj. A brečela jsem a brečela. A po 2 hodinách se vybrečím, už prostě nemám slzy a jsem vyčerpaná. Tak tu "krabičku" zavřu a jdu spát.

Myslím, že takhle to dělali třeba lidé, co prošli koncentrákem. Když jsem byla malá nebo mladá, nechápala jsem, proč o tom nechtějí mluvit. Pak jsem to pochopila. Taky to v sobě uzavřeli, protože kdyby si to měli prožívat pořád naplno - tak jako ty prožíváš úzkost o mámu - tak by se z toho doslova zbláznili.

Chlapi to mají v tomhle jednodušší - jdou do hospody s kámošem, tam se ožerou, druhej den se z toho sbíraj a třetí den už jednou dál. Pokud to není často, proč ne. My ženský se takhle uvolnit neumíme. Tak musíme najít jiný způsob.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.