Kdysi v době kamenné jsem tu porodila synka, je to 17 let a ačkoliv to bylo komplikavané,byli tam fajn lidi. Problém byl v tom, že jsem po porodu byla pro podezření na zarděnky odejita na infekční oddělení FN, kde jsem téměř přišla o rozum, ale zato slovanští nemůžou. Teď jsem tam v roli nastávající mamky zavítala po letech na ambulantní vyšetření a můj první dojem byl: "no to ne" Prostředí opravdu připomínalo válečný stav. V kontrastu s tím bylo velmi přívětivé a profesionální jednání kohokoliv. Kromě několika vyšetření jsem tam podstoupila amniocentézu
a veškeré moje obavy z rizik se rozplynuly při zájmu a pečlivosti, kterou mě všichni zahrnuli. Vím, že náhoda je blbec a že je pravděpodobné, že v tom množství úžasných sester kápnu při porodu na tu "jedinou protivnou", ale jdu tam, protože kromě výtečných profesionálních referencí ve mně tato klinika, navzdory prasklinám ve zdech, vzbuzuje důvěru dobrým lidským přístupem.Samozřejmě, že tam chodím bez manžela a hodlám bez něho i porodit, nechápu mýtus o lepším přístupu k doprovázené ženě, který je tak rozšířený. Cožpak rodička není při vědomí a svéprává? (Mám 2 děti, vím oč jde)
Předchozí