Přidat odpověď
Marťasino, já moc dobře vím, co potřebují takoví nadaní, mám tu čest mít dva doma a přišli jsme si obdobím před diagnostikou, potom sice s diagnózou, ale v nespolupracující škole, potom v úžasné škole, potom nespolupracující gympl a potom gympl s maximem podpory. A všude v tom jsme spolu hodně mluvili, proto jsem věděla, že musíme hledat ty spolupracující a podporující školy.
A protože potřebuju přehled ve všem, to třetí dítě má podporu pro ten oficiálně a i tady správný důvod. Taky moc dobře vím, čím si prošel a co kdy chtěl a potřeboval.
Nemysli si, že chci něco pro sebe, Kromě spokojených dětí.
Taky znám pozdě diagnostikovanou nadanou, která o tom teď píše knížky a konečně spolupracuje třeba s Mensou, no a taky jsem učila chvilku ve třídě nadaných, teda chvilku, rok. A kromě toho, jsem jsem tam učila, jsem se znala se všemi rodiči a s třídní učitelkou, která mi hodně moc pomohla pochopit jejich potřeby.
Víš, já opravdu nemám jenom nějaký teoretický znalosti. Ale před 15 lety jsem o tom taky nevěděla nic a dokázala jsem terorizovat o tom, jak je potřeba nejdřív dohnat slabiny a až potom se věnovat tomu, co jde dobře, o tom, jak je potřeba ke všem mít stejný přístup a jak se musí všichni přizpůsobit. Protože až budou dospělí, bude se jim to hodit.
No jo, byla jsem blbá
Předchozí