Já letos zavařovala kečup z rajčat, paprik a jablek. Do mrazáku jsem dělala lečo, používám ho pak do směsí s masem a rýží. Dřív jsem hodně dělávala různé rajčatové omáčky s baklažánem, cibulí, česnekem a červeným vínem a mrazila je. Naši pěstují ve velkém a dávali mi tak 15 kg zeleniny naráz. Když jsem nestíhala, tak jsem zralá rajčata hodila do mrazáku jen tak bez obalu. Měla jsem na ně samostatné šuple. Po vyndání stačilo naříznout slupku, pustit na ni studenou vodu a sama se sloupla. Dají se výborně krájet i zmrzlé a používala jsem je jako rajčata z plechovky. Mrazila jsem jen obří masitá rajčata. Letos mám hromady cuket, patizonů a rajčat. Dá se z nich udělat polotovar do mrazáku? A co se z toho pak vaří? Dělám z leča kuřecí pilaf, z rajčatovo-baklažánové omáčky boloňskou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.