Chápu co mi chceš říci.
Myslím ale, že je to otázka vyntřního nastavení jedinců. Můj tchán je je 75+. Očkovat už se po problémech se srdcem nechce. Asi by do toho šel, kdyby mu jeden lékař neříkal hot a druhý čehý.
... tady vidím velké pole neorané pro politky. Místo aby společnost stmelovali a vedli lidi k toleranci uvažováním nad pohnutky druhých, tak společnost svým diktátem, který pro ně znamená jen ryto, rozdělují.
Tuhle situaci nejde vyřešit ideálně spravedlivě a ku prospěchu všech. Ty rozumíš mě a já rozumím Tobě a přesto jsem pro Tebe nebo i nějakého svého příbuzného rizikem.
Jak si můžu vybrat mezi vlastním dítětem a manželem mého otce? Jak si může vybrat můj muž? Stejně tak náš děda může z nemocnice přinést kdo ví jakou kovid déltu, která ohrozí i očkovanou babičku.
Musíme vyhodnocovat rizika. Jaká je pravděpodobnost, že když se nakazíme, tak přežijeme?
Naše prarodiče ničilo víc odloučení od vnoučat než to, že se nakazí
.
Myslím, že důležité je tu nemoc nepodceňovat. Včas vyhledat pomoc a dupnout si a nechat se opravdu vyšetřit, když už tu koronu mám potvzrenou.
Žít a smát se, mít radost ze života a neužírat se tím co by kdyby, protože ještě rychleji než korona nás může zabít nepozornost na ulici.