| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Termix, na Toyen je vyprodáno (time-sloty), tam jsme nebyli. Naopak Sluneční králové nebo Rembrandt katastrofa. Na Sluneční krále jsme šli hned po ránu, pustili tam strašně lidi, hned v té první místnosti jich bylo asi 50. Pak jim došlo, že to asi mají brzdit, tak udělali nacpanou frontu před vchodem.
Národní galerie – palác Kinských – tam sice hlídali počet lidí uvnitř a protože je tam dost extrémní dozor, tak byli lidi potichu, ale zase nahnali čekající dav na schody tak hustě, že nebylo, kam šlápnout.
V Národní galerii ve Veletržním paláci bylo sice vždycky málo lidí, ale i dozorci se tam na člověka lepí a nikdy si nezvyknu na jejich chování (jsou agresivní, vlezlí, setkala jsem se i s rasismem, seřvali stařenku, když jí zazvonil mobil, člověk aby se bál promluvit – což musím, když dětem potřebuju něco vysvětlovat). V paláci Kinských je sice podobná sorta lidí, ale nikdy nebyli až tak nepříjemní jako ve Veletržním. Naopak chodím ráda do Sovových mlýnů, tam jsou hlídači milí a kultivovaní.
U pump, v různých obchodech, restauracích a podobně – někdy zcela bez respirátorů, jindy pár rozcapenců, co frajeří a oblézá lidi. Naposledy – v Litomyšli v Portmoneu (velmi malý prostor) pár lidí s respirátorem pod nosem, pán prodávající lístky hlídal akorát, aby se nefotilo, jinak respirátory a množství lidí mu byly fuk. V zámku – měli jsme smůlu na obří akci, čili natřískáno venku i uvnitř a lidi nedodržují vůbec nic. Na malém uzavřeném záchodě asi 10 lidí bez roušek/respirátorů.
Hned vedle našeho domu je budova patřící tělovýchovné jednotě – každý víkend akce minimálně 50 lidí, ti se pak druží v hospodách, u pumpy, kdekoli. Prostě stačí jeden nakažený...
Do hotelů se mi už ani nechce, párkrát jsme měli smůlu na rodinné partičky, které vysedávají pod okny a chlastají, děti pobíhají a ječí od 6 od rána do 2 ráno následujícího dne.
Zaznamenala jsem zahuštění turistů, asi se jim nechce do ciziny, nebo nemůžou, tak se přesouvají do ČR. Taky bydlím v prázdninové oblasti... tak vidím tu změnu takřka z okna.
Na hradech a zámcích jsme se setkali s lokálními návaly lidí, bez respirátorů (nasazovali až po upozornění, když si průvodci troufli).

V Chorvatsku tam, kam jezdíme, všichni měli respirátory, nebo jsme mohli zcela vyloučit kontakt. Akorát Pula mě dost zklamala, ale taky jsme se dokázali vyhnout lidem a jedli jsme venku na řídké zahrádce.

V Itálii bylo v muzejích, galeriích a vilách minimum lidí (na prohlídce třeba 6 včetně nás), někde i time sloty, automaty hlídající vstupy, bzučáky hlídající vzdálenost mezi lidmi, v restauracích i v MHD lidi s respirátory a vždycky tam byl někdo, kdo to hlídal, lidi se upozorňovali i vzájemně a slušně. V restauraci se člověk zvedne od stolu a okamžitě nasadí respirátor, na záchodě totéž.

Prostě za kulturou, jídlem, klidem, hezkým a klidným ubytováním apod. už často radši jezdím jinam než po ČR. ČR nevylučuji, ale už jsem to zredukovala. Taky jsem vybavila dům a zahradu tak, že se nám už ani často nikam nechce, je nám dobře doma (prý je to nějaký covidový jeskynní komplex ~:-D ).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.