| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Na letošek jsme chtěli jet s manželkou do Izraele nejdřív na pár dní k Mrtvému moři, pak na pár dní do Jeruzaléma. Manželka špatně chodí, takže zvlášť ten hornatej Jeruzalém bylo těžké vymyslet nějak lidsky, to není moc město na auta. A halt to padlo, tak jsme jeli do Jeseníku, Krušnejch hor a do Hejnic ve Frýdlantském výběžku.

Izrael už byl v plánu loni, to to dopadlo podobně. Tak možná o vánocích. To je ale i Mrtvé moře studené - kolem 20-25.

Jinak k mořím jezdíme, nelétáme, před koronou jsme byli v Bulharsku, předtím Černá Hora, Pelješac a okolí ústí Neretvy. Taky Itálie, Dánsko a Holandsko.Já potřebuju mít u moře auto kvůli výletům.

Před 15 lety, krátce po bosenské válce jsme jeli na výlet do Mostaru (most už byl obnoven), ale rozstřílených baráků tam bylo plno. A pozdějí z Neumu po silničce podél ponorné řeky Trebišnjice do hor nad Dubrovníkem. Silnička byla po tělese bývalé železnice, takže poměrně plochá a rovná, ale úzká s místy na výměnu aut a byly tam staré semafory a srbské názvy stanic na budovách. Děti jsem instruoval, že se čůrá stoje na silnici a nikdy z ní nesmí odejít. A rozhodně ne na žádné drátky. Kolem bylo čím dál víc nápisů na opuštěných domech MINE nebo škrtnuté MINE. Manželka byla už docela nesvá. Uprostřed byl kus šotolinový - tam jsem se bál nevybuchlých min i já - a uprostřed pomníček nějakému Kanaďanu z UNPROFOR/IFOR, co na minu najel. Kousek dál pak už bylo dobře: opět asfalt a jeskyně Vjetrenica, kterou pochopitelně prozkoumal v rámci mocnářství jako první český speleolog... Po pár letech jsem našel na webu mapu min v Bosně a Hercegovině a zjistil, že jsem si opravdu zvolil jedno z nejhorších míst, tamtudy přesně vedla fronta mezi Bosensko-Chorvaty/Chorvaty a Bosenskými Srby. ~t~ Ale které dítě se ve škole mohlo chlubit, že jelo vedle minového pole (označeného).

Tak proto na výlety potřebuju auto.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.