Přidat odpověď
Delete, moje konstatování, že v poslední době tu jsou převážně učitelky, mělo být pouhým konstatováním faktu. Ano, není tu víc učitelek, jen ostatní obývají. Když nejsou jiná témata, tak holt to spoustu lidí nebaví a odchází.
Zkusila ses někdy zamyslet nad tím, proč a co tolik lidí na VELKÉ ČÁSTI učitelek tak dráždí?
I tvůj příspěvek, ač hezky a srozumitelně podaný, je hodně lítostivý. A k tomu ještě (z tebe ne, ale z jiných ano) je cítit taková ta učitelská nadřazenost. A taková ta vaše sebelítost - "nikdo nás neocení, ani lidsky, ani finančně" v kombinaci s nadřazeností - je to, co je tolika lidem trnem v oku. Nedoceněných a špatně ohodnocených je celá fůra profesí.
Já jako účetní celý život poslouchám, že "ho*no dělám a jen se válím v teplém kanclu a piju kafe". Nikdo mimo obor moc nechápe, co všechno tahle práce obsahuje a co všechno musí člověk znát. Když jsem studovala vš už jako vdaná a dětná, myslíš, že mi někdo jiný krom manžela a rodičů řekl, že jsem chytrá a šikovná? Ne, slýchávala jsem, že se mi nechce "makat"-tj. nastoupit do některé zdejší firmy k pásu za minimální mzdu.
A finanční ohodnocení - pokud nejsi finanční ředitel a chlap, tak mzda u takové obyčejné účetní jako jsem já se pohybuje hodně pod průměrem. Vy jako učitelky tomu (soudě z diskuzí o fin.ohodnocení) zjevně nevěříte, ale nikde jinde také nedostanete nadstandartní mzdu jen proto, že máte vysokou školu.
A co mám dělat? Mám se celý život litovat, že mě nikdo neocení? Neocení, vím to, tak nebudu svoji spokojenost stavět na tom, kolik lidí mě plácá po ramenou.
Předchozí