Slupka je jedlá jen u hodně mladých patizonů. Dokud jde propíchnout zasyrova vidličkou, tak bude po upečení jedlá. Takový se dá naplnit a zapéct a pak jíst vcelku.
Jinak je slupka nejedlá. Ale loupání je spíš tuzemský zvyk - ve Francii se nechává ten patizon s tvrdou slupkou vcelku a takovou tou ostrou dlabací lžičkou (na dělání kuliček z melounu třeba) se dužina vydlabe a dál upraví, pak naplní zpět do patizonu a zapeče. V mé první kuchařce je recept na patizonové suflé :)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.