"Nepřijde mi, že jsme zaseklé - že si těžko rozumíme plyne z podstaty řešeného, ale myslím, že postupujeme. Aspoň já mám pocit, že tvému přístupu již rozumím lépe."
babi/Libik, když mě přijde, že nejhorší je se vzájemně obviňovat na základě odlišné víry/nevíry - přitom jde směrům v podstatě o totéž - aby lidi považovali zemi na bezpečné místo život, žili podle vědomí/svědomí, brali ohled na druhé, milovali svoje děti, starali se o své předky/seniory, vnímali nějakou společenskou odpovědnost, bránili přírodu, tolerovali, respektovali, aby byli sami sebou (s ohledem na hranice druhých)...úplně o totéž jde i průměrnému ateistovi, ale fakt i tomu, koho oslovila ezoterika
Proč se mám stydět za to, že mi kdysi pomohlo, když mi kamarádka řekla, že "každý dostane naložen jen takový úděl, který unese". A to byla katolička
Tohle každý pochopí odlišně (někomu to přijde jako patologie), někdo to chápe jako povzbuzení, že něco z minulosti je fakt hooodně blbé, současnost na pytel, ale nezvdávej to, vydrž a pojď dál". Podobně léčivě a úlevně působí, když ti několik lidí dá najevo "moc si přeju, aby ti bylo líp, aby už tohle skončilo, věřím ti"
Jenomže to je asi taky ezoterika, práce s energiema v lidech, šamanismus