Všechny Vás zdravím.
Období před posledními prezidentskými volbami jsem velmi prožívala. Protože mi kandidát Miloš Zeman připadal jako opravdu výrazně horší možnost, chtěla jsem prospět dobré myšlence a shrnout své úvahy o jeho kvalitách a vlivu jeho případného vítězství, abych inspirovala nerozhodné voliče. Hloupě jsem to pojala jako seznam toho, proč nevolit Miloše Zemana. Paradoxně jsem se od jedné paní dozvěděla, že k volbám jít nechtěla, ale po tomto "útoku" (podotýkám, že jsem byla slušná a věcná) volit půjde - Zemana. Dodnes na to občas myslím, kolik lidí to tehdy asi přečetlo a reagovalo stejně...
Ráda čtu diskuse pod politickými články a v poslední době to na mě čím dál více působí jako vyostřující se souboj. Kdo je pitomý a kdo víc, kdo je žumpa apod. Asi je logické, že urážky mohou aktivovat i ty, kteří se k volbám nechystali. K reakci nejspíš může vybudit i slabší projev kritiky. Teď už je navíc běžné urážet jak kandidáty, tak jejich voliče, v zásadě nejen u příznivců vládních stran, ale i u opozice.
Já tentokrát voličům opačného tábora (budu volit jednu z dvou koalicí) nebudu psát rozhodně nic, nedokážu asi přesvědčit pomocí argumentů. Jen opravdu doufám, že to tentokrát dopadne alespoň přibližně podle mých představ
Myslíte, že by mohla fungovat společná modlitba mnoha lidí naráz?