Přidat odpověď
1. Plánovat. Na náročné dny počítat s jídly co se vaří sami nebo navařit v předchozích dnech víc.
2. Pořídit kuchyňské pomocníky. Varný robot už tu padnul, já nedám dopustit na pomalý hrnec a horkovzdušnou fritézu, multifunkční hrnec se taky hodí.
3. Fígl je v tom si věci předpřipravit ve vhodnější chvíli nebo se vyhnout tomu, že ve chvíli, kdy je člověk do něčeho zapracovaný, musí přerušit a jít dělat jídlo. Já ráno třeba hodím maso do pomaláče, přílohu dám do hrnce namočit nebo si jen shromažďím suroviny, abych je pak měla rychle po ruce. Lze to i večer. Já dnes přes noc hodila pomalit hovězí. Z mrazáku vytáhla dušené houby. Omáčku a brambory dàm dohromady za půl hodiny.
4. Mít nějaké železné zásoby - zmražené přebytky, hotová jídla nebo polotovary, pro chvíle kdy se fakt nestíhá nebo vybouchne plán.
Předchozí