Jinak teda jak zkrátit čas v kuchyni, asi neporadím, vaříme denně, všichni tři doma obědváme i večeříme, jsme zvyklí mít oboje teplé...ale žádné extra vychytané přístroje nemáme, zatím si vystačíme s plynovým sporákem, elektrickou troubou, papiňákem, ručním elektrickým šlehačem a ponorným mixérem...jo a ještě vlastně máme toustovač a mikrovlnku
, tím výčet našich pomocníků končí...ale my jsme zvyklí si i těsto na koláč, nebo bábovku prostě umíchat v míse vařečkou...
Jinak běžně používáme takové ty postupy, co už tu byly popsané - uvaříme toho třeba víc k večeři a druhý den máme ještě oběd, když už vaříme nějaké omáčky apod., tak něco nakrabičkujeme do mrazáku, pak stačí jen vytáhnout a než se to ohřeje, tak je uvařená i příloha...jídlo plánujeme většinou na několik dní dopředu a podle toho nakoupíme, abychom tu měli všechno potřebné, nebo abychom případně využili něco, co zbyde...ale my nejsme moc žraví, takže vždycky něco zbyde...zatím ani náš puberťák nevyluxuje všechno, ačkoli na svoje poměry posledních pár měsíců jí už o hodně víc, než předtím