A co teprve až očkování zpoplatní
Celé je to postavené na hlavu. Moje kolegyně má po prodělaném Covidu v lednu letošního roku. Já jsem měla Covid v únoru. Obě jsme se zapsaly do studie Prof. Thona, kdy po dobu roku a půl 3x (vždy po půl roce) měří hladinu dlouhodobých protilátek proti Covidu.
Obě jsme šly na první odběr v březnu, ona měla cca 7 týdnů po prodělání Covidu, já 5.
Výsledky:
Kolegyně 13 AU/ml
Já 220 AU/ml
/referenční meze je ⟨12
Kolegyně v panice, že zřejmě tělo nevytvořilo protilátky, tak že se půjde naočkovat - chtěla před létem, aby mohla cestovat a tak... Nechala se naočkovat koncem června, druhá dávka s daným odstupem. Po první dávce si dva dny nepamatuje, po druhé dávce den.
Já jsem se naočkovat nenechala s tím, že nějakou hladinu mám a že počkám minimálně toho půl roku od prodělání a také do dalšího měření protilátek.
Na druhém měření protilátek jsme obě byly teď v září.
Výsledky:
Kolegyně 96 AU/ml (po prodělaném Covidu a 2 dávkách Pfizer)
Já 181 AU/ml (po prodělaném Covidu, neočkovaná)
Obě jsme jinak zdravé, štíhlé, jí je 38, mě 42.
A teď... Ona s veškerými výhodami očkovaných, byť s mnohem menší hladinou protilátek. Já s hladinou vyšší, testující se pravidelně minimálně 1x týdně.
Otázka - u koho je pravděpodobnější, že onemocní Covidem???
A další otázka. K poslednímu červenci bylo prokázaných cca 2000 reinfekcí po prodělaném Covid (potvrzeno PCR testy) z 1.7 mil. PCR testů.
Jaká je tedy pravděpodobnost že ten co Covid měl to chytne znovu???? Podstatně, podstatně nižší než ti naočkovaní. Bohužel ale jsme na tom biti, protože tohle nikoho nezajímá.