Monty, to je "dáreček"
Já tedy tu teď tak přemítám, že syn si asi nemůže dovolit třeba prodloužený víkend na "mojí" úrovni, ale já v jeho věku ani na té, co on si teď dovolit může. To je jedna věc.
Dál: pro mě by vzít jeho rodinu na hory do wellness hotelu, jako to dělám relativně běžně posledních pár let já, znamenalo, že sama pojedu za rok ne čtyřikrát, ale jednou. A to jsem tedy sobec a jaksi si chci užít svoje zásluhy, a jedu sama 4x a jeho nevezmu (nevím, zda by o to stál, ale z principu - z mé strany - to neudělám).
Ovšem jsem si téměř jistá, že on za pár let bude jezdit obdobně, respektive bude si to moci dovolit.
Takže v současné době on žije do jisté míry nuzněji, než já, ale kách mi to není.
V restauraci za sebe pravidelně platit nenechá (výslovně uvedl, že je mu to blbé) - buď se střídáme, nebo přihodíme druhému, který platí, stovku dvě za sebe.
Když beru někam vnučku (i na týden), platím vše já.
Vlastně jsem platila v létě i týden ubytování oběma dětem s partnery na rodinné dovolené, ale to je rodinná tradice spojená s daným typem pobytu, a hlavně to je "mácháč", žádný luxus.