libiku,
"tak to já si zas myslím, že nechat jít dítě do bahna v bačkůrkách pro výchovný efekt zkušenosti je pěkná kravina a sebešalba matinky,jak to teoreticky výchovně zmákla.
Dneska je to asi jedno, obě máme přiměřeně samostatné a vychované děti, ale já se nemusela vracet pro ty normální boty a prát ty bačkůrky
"
s vlastními dětmi jsem prala bačkůrky (za jejich účasti), a žádné vracení nebylo. Pokud by věc volby narušila průběh akce jiným účastníkům, měla jsem normální boty v batůžku, což tak úplně výchovné nebylo, ale vocamcaď pocamcaď... Od nějakých osmi let už jsem jim nic samozřejmě nenosila, a většinou vše ok (obutí oblečení přiměřené počasí věku pohlaví).
Teď to znovu řeším s vnučkou, se kterou moc daleko zatím nechodíme, tak to celkem není žádný problém. Nejčastěji je na zahradě, a to si za chvíli prostě přijde sama pro normální boty a bundičku. Nebo tedy chce hned za pět minut už domů, protože je jí zima
Ovšem jsou děti, které chlad (horko) a jiné nepohodlí nevnímají, nepoučí se, a tam je to problém. Protože s nemocným dítětem musíš být doma, přehřáté ti na kole kolabuje, atd...