Půlko, tak to bude asi tím, že já pocházím z chudých venkovských předků, kteří nejspíš masové vývary moc nejedli (asi kromě slepičích?) a když už ti mladší předci měli maso (tj. asi od babiček v době po 2. světové válce), tak měli taky papiňáky a neměli čas, takže udělali vývar za 2 hodiny v papiňáku a bylo. O taženém vývaru jsem každpádně slyšela poprvé taky asi až před těmi 10-15 lety jako Libik ...
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.