díky rozestupu 5 let mezi dětmi (a vlastním zkušenostem se stejným věkovým rozestupem mezi mnou a sestrami) jsem s dětmi od malinka hodně mluvila o rozdílném přístupu, takže spoustu věcí jsem jim asi vštípila
rozhodně je to ale především o povaze dítěte...
takže teda neznám žádné smutné pohledy nebo snad vyčítání kolem dárků, dokonce jsme s hrůzou zjistili, že loni syn nedostal vlastně žádný dárek k narozeninám (kromě drobností) a dcera taky ne
hlavní dárek pro syna byl poukaz na únikovku, která se pak nekonala a pro dceru do kadeřnictví, jenže pak se nechala ostříhat zdarma a věnovala vlasy na paruky
ani jedno z dětí si to vlastně neuvědomilo také a pak jsme se tomu teda zasmáli všichni (po té, jo jsem překonala šok
) a šli jsme na večeři do hospody, což všichni považovali za dostatečnou satisfakci
takže na tvém místě bych doporučila si připustit, že problém není v tobě, jako matce, ale že syn prostě bude vždycky asi více či méně nespokojený... a vzhledem k jeho věku máš ještě čas zavést debaty na téma jaké povinnosti a práva s sebou nese rozdílný věk dětí