Kat, u nás měl syn ve třetí třídě tlačítkovou Nokii ještě po mně, bohatě mu stačila a ani vlastně tehdy po jiném netoužil, ve třídě taky dotykáč myslím nikdo tehdy neměl...a na to, aby mi zavolal, že dorazil do školy a odpoledne, že jede už ze školy, to stačilo...sám doma býval minimálně, takže fakt jiný nepotřeboval...jinak PC měl doma k dispozici prakticky kdykoli (ale měli jsme doma jen jeden). První a zatím poslední dotykáč dostal v 11 k narozkám, takže za chvíli ho bude mít tři roky a funguje pořád super...přitom nestál ani 4 tisíce...já mám dotykáč asi 4 roky, obyčejný Lenovo, tehdy byl za 2 tis., taky funguje pořád v pohodě...a manžel měl do loňska tlačítkovou starou Nokii, kterou loni vyměnil opět za tlačítkovou Nokii, ale takovou tu "novou" retro
, jemu ty dotykáče nevyhovují a on fakt jednou za čas zavolá, nebo napíše zprávu, jinak nic...data nevyužívá vůbec. My se synem zase na telefon často fotíme a koukáme na net, když nejsme doma...když jsme doma, tak chodíme na net na PC, mám to radši, píše se mi líp všemi deseti na klávesnici, než to ťukat do mobilu...Jinak loni jsme si sloučili tarify pod jeden a platíme cca 2 tis. měsíčně za neomezené volání pro všechny a my se synem i neomezená data...plus je v tom pevný internet na doma a TV. Bohatě nám to takhle stačí a nemusíme mít telefony třeba za 10 tis., to by mi bylo snad i líto, takových peněz jen za telefon...