No, já vánočky upekla včera, jako obvykle jsou dobré (dobrý rodinný recept), ovšem nepříliš estetické (nešikovná pekařka). Ovšem dnes místo vánoční pohody (kterou jsem tedy před plánovaným zítřejším přesunem přes celou ČT stejně nečekala) nastal stres, synova viróza tedy naštěstí není covid, ovšem fakt mu není dobře a rozhodně ani tyto viry nepotřebujeme tchyni dovézt, takže totální reorganizace, zůstáváme min. do 26. 12. v Praze (tchyně bude se svým bratrem, mohli by být u švagra, ale nechtějí). Čímž mi dnes odpadla nutnost sbalit všechny věci a ještě nachystat večerní "předštědrý večer", kdy bychom si rozdali některé objemově větší dary, a tím pádem se chystám odejít s dcerou na její sportovní "vánoční besídku" a trochu se povánočnit s dalšími rodiči.
Zítra ovšem musíme pořídit téměř veškeré potraviny (velmi jsem se snažila před odjezdem na 10 dní co nejvíc vyprázdnit lednici a spotřebovat ovoce atd.), koupit a ozdobit stromek a provést "páteční úklid" (prach, koupelny, podlahy), který jsem mínila původně odložit až po návratu (když je zítra teprve čtvrtek
)