Stáňo, taky jedu podle kuchařky naší vesnice.
Tvrdá není nikdy.
Vánočka
1kg polohrubé mouky
220g tuku (hera, máslo babička dávala sádlo, jak je libo)
220g cukru(dávám 150g)
4 žloutky (babičky mi tvrdily, že bílky by udělali, že ztvrdne)
60g droždí
necelý 1/2 l mléka
citronová kůra
vanilka
40g rozinek
70g mandlí na posypání
10g soli(pozor nesmí se dát na mokré droždí-babičky tvrdily, že se tím ničí, míchám s moukou)
vejce na potření
Peču až zítra.
Pekla jsem od cca 4let s babičkama, prababičkama. Pamatuju si hodně. První mi umřela až když mi bylo 10 a druhá prababička až když mi bylo 13. Takže mi předali kde co.
Jen recept na sladké zelníky je nenávratně ztracen,....jsem teda na cestě k tomu to zkusit sama jak jsem na to roky koukala.