Přidat odpověď
Mě zaujala jiná věc. Profesor Pafko v článku říká, že zákoník práce dovoluje 416 hodin přesčas. Chirurgové, že jich mají v průměru 812 ročně, tj. nedodržují zákoník práce. Profesor dál mluví o důsledcích... ale mezi těmi důsledky mu chybí, že takové nadmíra přesčasů musí zákonitě (jsme jen lidi) vést k větší chybovosti lékařů. A chyby v tomto oboru bývají i fatální, poškození zdraví pacientů nebo i smrt.
A to není poprvé, kdy tento negativní důsledek přesčasů lékařů je vynechán, nezmiňován... od lékařů. Jde tu o zdraví pacientů a budou o tom lékaři mluvit, že přesčasy nesou toto nebo jsem já mimo a máme tu nalidsky schopné lékaře, kteří při takovém přetížení, které ani nedovoluje zákoník práce odvádí bezchybnou práci nebo (a to je podle mne ten pravý důvod) o tom lékaři veskrze mlčí, protože to by znamenalo přiznat, že se lékaři dopouští chyb a že se na tomto systému už roky bez upozorňování na asi nejzávažnější negativní důsledek tohoto systému přesčasů podílí ?
Nebudeme o tom raději moc mluvit, protože to vrhá špatné světlo na lékaře atd. max tak budeme mluvit o tom, že lékaři pak jsou přetíženi a nemají čas na svou rodinu, své volno a do oboru se nehrnou. Viz rozhovor s profesorem.
Předchozí