Moniko, jsou ruzny recepty podle zeme, kraje a rodiny.
Od tchana puvodem ze Syrie:
Cirzna
Tahin
Cesnek
Cerstva citronova stava
Sul
Do hladka pomixovat.
Na velke melke mise rozetrit do hvezdy/ kvetiny.
A zdobne naaranzovat dalsi prisady:
do kazdyho listku kvetiny patri panensky oliv. olej, strouzek sladke cervene cibule, velka spetka sladke mlete papriky, mala spetka cernyho kminu a vetsi (nebo vice) listek maty peprne.
Ty spicky ze stonku maty nastrkam do prostredku kvetiny.
Nabirat primo rukou "chranenou" arabskym placatym bilym chlebem (znam to od Turku v Nemecku jako Fladenbrot).
Ten jsem tady v obchodech nikde nenasla, jako nahrada byla veka a rohliky.
Jsem tady na navsteve a vcera vyhodnoceno jako dalece nejlepsi hummus co kdy jedli, pritom v lednicce jich maji nekolik ruznych znacek...
A to vcera jeste chybel ten cerny kmin.
Tak to chci dotahnout k dokonalosti.