Přidat odpověď
Ahoj,
za mně to problém není - dlouho jsme byla napřed sama v rodině vegetariánka, pak veganka, postupně se přidala starší dcera, pak manžel a před lety i mladší dcera. Napřed mi maso jen nechutnalo, tak jsem ho nejedla, ale připravovala doma. Pak z etických důvodů - to jsem ho rodině prostě nepřipravovala - maso jedli jen mimo domov - holky chvíli ve škole, manžel v práci a tak.
Postupně se k etickým důvodům přiklonili všichni, bez domácího nátlaku. Takže teď jsme vegani všichni.
Dá se v pohodě vařit více jídel, je to jednoduché, nezabere to až tolik času - přesně k bramborům místo masa míchaná zelenina a tak.
Nic moc nehlídáme ani teď - jíme, na co máme chuť, nikde se žádná zásadní chyba neprojevuje. Já jsem tedy navíc raw vegan - vařenýho jím pomálu až nic - ale normálně rodina jí luštěniny, ovoce, zeleninu, brambory, rýži, těstoviny.
Co je potřeba si za začátku hlídat, je hodně "zelenýho" jako fakt zelenýho - špěnát, brokolice ... klidně zelený ječměn, mořský řasy. Občas bereme B12, přes zimu D3.
Předchozí