Tak u nás je to tak, že výzva ke karanténě přišla pouze synovi a manželce, ale mně ne. Podobně nedošla švárovi, jen švagrové. I když nás dcera prý vyplnila všechny a kontaktní telefony kontrolovala z Waze. Manželka to potřebovala, protože je doma ze školky, já bych byl na HW, kdyby se mi v zápětí nerozjel i Crohn a proto jsem na PN s břichem. (Blbý je, že mám na to kortikoidy a dietu, která je úplně opačná k cukrovce).
Manželka je v karanténě pouze od prvního kontaktu s dcerou 5 dní, i když se s ní stýká furt, byť se snažíme aspoň trochu o izolaci. (Dcera je sama v pokoji, a má přes ty skládací dveře - potrhané leporelo, co měli do pokoje aspoň deku. Problém je, že děcka odmítli už před lety výměnu leporela - stejně by netěsnilo, a já jim zase nejsem schopen vysvětlit, že normální dveře tam nenarvou. Pat. A Mat.) Halt bydlíme v open-space trochu bezbariérovém bytě.
Takže až v sobotu dceři skončí izolace (má chuděra Lagevrio (molnupiravir)), tak zároveň skončí i karanténa nám všem
. Naštěstí oba s manželkou jdeme v sobotu na PCR. A nikdo se nehrnem do práce ani do školky. (Tam už jsou 2 třídy v karanténě.) Ženě stejně není dobře a určitě ji obvoďačka nechá ještě týden doma.
Perlička: ani jednou ani den po PCR+ Omikron, s bolestma krku, rýmou, ... nevyšel dceři (ani nikomu) pozitivní antigen.
Hodně asi pomohlo, že jsme dospělí 3x očko, dcera a syn 2x. Syn to nestihl, dcera na bioléčbě se chtěla poradit s dr.