Přidat odpověď
Myslím, že lidi otupí ke všemu a na všechno...
Já teda (která na začátku covidu měla čt24 neomezeně puštěnou furt a hltala každé slovo) momentálně absolutně netuším, co že vlastně platí nebo neplatí...
Tečku mám furt zelenou (po 2 dávkách), přes hranice smím (to jediné si hlídám), návratový formulář nevyplňuju, protože to považuju za hovadinu, počítám tak nějak s tím, že mi kdykoli můžou poslat děcko domů ze školy, počítám s tím, že mi kdykoli kdokoli ze zaměstnanců nemusí přijít do práce, v práci mám hromádku antigenních testů, jak přikazuje vyhláška, ale jakousi prý povinnou evidenci nevedu. Sama si v nose nešpárám (ačkoli tedy bych jako OSVČ prý měla), ale zase v kontaktu s cizíma (v práci) jsem 100% s respirátorem...
Na třetí dávku nepůjdu, dokud mě "nedonutěj".Zatím mě na zelenou tečku pouštěj i do restaurace i do kina i do bazénu. Do práce se pouštím sama. Přes hranice taky v klidu ( roky vozím v autě všechny potřebné papíry pro jakýkoli režim, kterých jsme za ty 2 roky zažili už hromadu, čili mě už nic překvapit snad ani nemůže...).
Riziková nejsem, omikronu se bojím ještě míň, než delty.
Ostatním očkováním věřím furt stejně - čili poměřuju riziko/závažnost choroby/možnost léčby ... Když si sama vyhodnotím, že to smysl má, tak se klidně načkuju (třeba mám klíšťovku a hepatitidu).
Bylo by fajn, kdyby se Covid pro očkování dostal na úroveň chřipky - čili očkovalo by se před zimou, 1x ročně, hlavně ti rizikoví... + samozřejmě kdokoli dobrovolně bezplatně. Doufám, v tyto účinky omikronu...
Předchozí