"Tohle se mi líbilo v Itálii: teplý večer, cca 22 hodin, matky na podpatkách si to rázují přes náměstí kde auta nejezdí a děti za nimi běží.
To je úplnej opak toho, než znám já. Dětí MUSÍ vždy brzo spát. Jinak maj dostat pořádně nařezáno a je to. Nebo aspoň dudlík do medu, když jsou to mimina. Jít někde s batoletem večer, vrhnou se na mě starý báby a už mě tepou. A taky český mámy furt běhaly za dětmi."
No, proč ne. Když se ráno vstává v 9 a po obědě máš 3 hodiny siestu, tak klidně můžou bejt všichni vzhůru i v 11 večer. Jenže na to my nemáme podnebí.
"Nebo můj oblíbený soused - francouz: sváží několik tědí do školky tramvají, ty se mu ve voze v odrážedlech rozjedou na všechny strany, on je vlídně posbírá, vlídně k nim promluví a jede se v klidu."
Tedy pokud má připojený vlastní vůz, proč ne. Ale jestli se tohle děje ve voze, kde jsou i další cestující, tak to mě tedy nadšením neplní. Když si představím, jak jedu do práce a každou chvíli do mě narazí děcko na odrážedle... V zimě k tomu mokrý a zablácený.
A taky by mě zajímalo, jak zamezí tomu, aby se to děcko s tím odrážedlem nebo i bez něj, neskutálelo ze schodů. Nebo v té tramvaji nejsou žádné schůdky? A jak je uhlídá, když přijedou na zastávku, aby mu nějaké nevystoupilo?
" Bejt to česká matka, celou dobu na ně řve: nedělej, nejezdi, ne...!"
No já bych tedy rozhodně svému dítěti bránila v tom, aby v tramvaji, autobuse a vlaku jezdilo na odrážedle.
"A tady jsme se s kámoškama ujistily, že tohle se spíš dělá u nás jako to divadlo pro oklí, že jako dobře vychovávám své děti, když je hlasitě sekýruju, že si pak starý báby netroufnou."
To by mě zajímalo, jak jste se o tom s kámoškama ujistily. Vy jste o tom s nějakou tou matkou mluvily? V mém okolí tedy matky děti napomínají, když nechtějí, aby něco dělaly nebo nedělaly.
"(Varianta český otec vozící školkové děti tramvají nevím. V životě jsem to nezažila. To radši mamky vstanou o 2 h dřív, aby se paníček nemusel namahat. Nebo je veze autem)."
Hm, nejezdíš ty málo tramvají? Já vídám dost otců jezdit s dětmi školkového věku. MíN než matek, ale rozhodně to není výjimka.