Přidat odpověď
Radko, tyhle "spravedlivé" tresty za pozdní příchody a zejména výhružky takovými tresty (jak zmiňuješ ty nebo třeba Monty) podle mého strašně překrucují skutečný problém - rodič chce, aby dítě bylo doma včas, aby se o něj nemusel bát. Samozřejmě je strašně frustrující, pokud některý ustrašený nebo zásadový rodič vyžaduje příchod třeba pět, když jiné děti jsou venku do sedmi. Ale situace nepřijdeš včas - dostaneš výprask skoro vypadá jako že když tedy dítě akceptuje ten trest, může přijít kdykoliv. Upřímně řečeno, kdybych chtěla, aby dítě přišlo do tmy a ono dorazit o hodinu a půl později (jak lehce zmínila Monty) a já se ho nemohla dovolat ani bych ho případně nenašla "na cestě ze cvičení" tak jsem polomrtvá hrůzou. A jako dítě bych prostě nepřišla (výrazně) pozdě ne ve strachu z trestu, ale proto, že mi bylo jasné, že by se doma o mě báli. Rána řemenem za minutu zpoždění je úchylná věc, ale přijít v klidu o hodinu a půl pozdě domů s výrokem "třeba si mě zabij", to je taky dost děsné ...
Předchozí