Přidat odpověď
Ja si iluze nedelam, ovsem u nas byla latka ponekud posunuta, vyprask jsem dostal treba za vlastnictvi vodni pistole (protoze buh je proti zbranim a valceni, ze, takze logicky je dite prikladne serezat). Uplne nej byly pravidelny vyprasky za „zlobeni“ pri studiu bible (= dite starsi cca 2 let nevydrzi sedet na prdeli dve hodiny a poslouchat zvasty), takze my s adhd (nic takovyho prece neexistuje, staci se modlit) jsme meli pravidelnej vyprask jistej.
A predpokladam, ze deti z nevericich rodin nemusely pred vypraskem citovat prislusny pasaze z bible (jinak nasledoval dvojnasobek)- na to si potrpel zejmena otec me kamosky, coby vedouci sboru musel jit prikladem a mit prikladne vychovany deti, ze. Ja jsem citovat odmital, zato mi obcas zamykali jidlo („V bibli stoji, ze kdo nepracuje, at neji“), to si nevyberes.
Mmch, v osmnacti letech jsem podaval trestni oznameni (tenkrat s modrinama na krku po skrceni- pote, co jsem se branil klasickejm vypraskum jsme se s nevlastnim otcem klasicky rvali, vcetne mlaceni hlavy o zem a podobne). Hadej, jak to dopadlo- podle policie vse v poradku, mlatit deti je prece ok, a tech par modrin- no, tak to trochu prehnali, tak jim domluvi. Podobne se vyjadrila i dorostova psychiatricka, nevidela v nicem problem.
Kdy me prestali mlatit? Kdyz jsem zacal nosit po kapsach noze a matce zcela vazne oznamil, ze kdo na me vztahne ruku, rano se neprobudi. Od policie, psychiatricky, psychologu, vychovnych poradcu, skoly… pomoc nulova, bit deti je prece legalni, v podstate se nad tim malokdo pozastavil.
A ruku na srdce, nasili na detech posveceny citaci z bible o lasce mi prijde jeste uchylnejsi, nez kdyz deti sereze alkoholik, to je tezky psycho.
Předchozí