| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ale houby, Libiku, naopak DPH je jedna z mála naprosto spravedlivých daní... Daní totiž reálnou spotřebu... Čili narovnává pokřivené daňové prostředí různými jinými daňovými výjimkami a úniky z daní atd. Navíc přirozeně kopíruje příjem - myslím tím skutečný, nikoli na papíře pro FÚ napsaný, příjem.

Tedy - utratím to, co si vydělám (někteří, obecně ti dlužníci, utratí dokonce víc, než si vydělají a platí to za ně jejich věřitelé). Na každé utracené koruně je samozřejmě DPH...

Čili - i když jsem (třeba) číšník a na papíře mám minimálku (a daním daní z příjmů tedy h....), v reálu mám třeba 3x tolik, tak holt utrácím víc a aspoň tak odvádím (nepřímou daní) DPH do státního rozpočtu.
Podobně, když jsem zedník OSVČ, který si reálně bez problémů vydělám 60 litrů měsíčně, hodím do daní 80% výdajový paušál, takže daní z příjmů zase daním nic, tak prostě ty prachy, co utratím (protože reálně je mám, i když státu zcela legálně předstírám, že nemám), daním DPHčkem...

Bohatší utratí víc, čili odvedou na DPH víc. Chudší logicky utratí míň, takže odvedou na DPH míň...

Samozřejmě, pokud někdo vydělává půl mega měsíčně, ale žije zcela asketickým způsobem života a prachy cpe do (já nevím) spoření, akcií či čeho, tak ten samozřejmě odvede mnohem víc na dani z příjmů, než na DPH... Ale většina lidí (ať chudých nebo bohatých) podstatnou část svých příjmů reálně utratí, čili na té DPH prostě ty prachy odvedou...

Ti nízkopříjmoví, co navíc mají třeba děti, tak na dani z příjmu reálně neodvedou ani kačku, naopak mají daňové bonusy, čili stát jim naopak na dani z příjmu připlácí, tak je jenom fér, že ze spotřeby odvádí DPH... Pominu, že ze sociálních dávek, rodičáků, důchodů... se ani ta daň z příjmů neodvádí nikdy, čili je tu strašná spousta lidí v této republice, co své příjmy reálně daní z příjmů vůbec nedaní (od těchto nezdanitelných příjmů, přes ty nízkopříjmové, OSVČ s 80% výdajovým paušálem, dohodářů, lidí pracujících na černo či za papírově nižší příjem, než reálně mají, ale i řidiči kamionů, kteří mají většinu peněz na nedaněných "cesťákách"...)... Takže to, kolik peněz reálně na útratu mají, se právě ukáže na tom DPH - neboli na spotřebě... A je jenom fér, že taková daň prostě je, protože čím víc máš - tím víc utratíš - tím větší DPH odvedeš. A ta DPH je fakt rovná, čili 21% (15%,10%, ale pro všechny...)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.