| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"ja jsem tu chalupu nepostavila ani nekoupila, tak by mi prislo minimalne slusny ji poslat dal dalsim generacim misto toho abych ji projedla a prodovolenkovala"

Já jsem toho názoru, že člověk má mít jen tolik nemovitostí, o kolik se zvládne starat nebo má finance na jejich údržbu. Ještě tak jde držet byt, který můžu pronajímat a o byt se stará nějaký správce nemovitostí a já "jen" platím.

Bydlím na vesnici, kde v době mého přistěhování bylo 50 % chalup prázdných. Pár lidí, kteří pravidelně jezdí, prakticky všechni lidé z bytovek, mají chalupy vymazlené. Pak jsou tu domy, kam nikdo nejezdí, chátrají a chátrají a dokonce i když se našel kupec, tak je majitelé neprodali, protože je stavěl pradědeček vlastníma rukama. Takže po pár letech má chalupa vyvalený štít, uvnitř je zatuchlá a už je vhodná leda ke zbourání. Ale holt ji někdo zdědí a pak teprve ji zbourá.

My máme vlastní dům se zahradou, za domem les, nadmořská výška jen o pár desítek nižší než chalupa na horách, kterou muž zdědil, resp. zdědil polovinu. Vůbec není důvod na nějakou takovou chalupu jezdit, jediný bonus byl vlek u chalupy, ale kolikrát to člověk využije? A přitom bylo třeba neustále kolem domu něco dělat, řešilo se, že střechou zatéká, také tam byla stále dřevěná kadibudka a voda ve studánce. To fakt vidím jako lepší ty peníze použít na pěknou dovolenou, však ty děti jedou s námi, něco mají na studia v zahraničí, což už u dcery je aktuální příští rok. Ony i ty požitky a prožitky mají svoji cenu, řekla bych i větší než starý barák kolem kterého se pořád běhá a pořád se něco platí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.