Gránátové jablka mám dvě, také nějaké odolné, ale přišly prostokořené, jsem zvědavá, jestli vůbec obrostou, zatím to je to takové suché křoví.
Ně olivu jsem zvědavá, objednávala jsem ji a přišla moc pěkná a vysoká, jestli zmrzne bude mi ji líto, ale nebylo uplně drahá (oproti té co mám už doma) a má být mrazuodolnější.
A letos mi ve skleníku přezimovalo zapomenuté pomelo, malý roubovanec, sice je mizerné, ale rozdýcha to. Tak věřím, že oliva to dá také.
Neodolala jsem a koupila dřínky, ty teda na ven, nějaké ukrajinské odrůdy (člověk má pak lepší pocit, i když ničemu a nikomu nepomohl), z těch mám radost, tak jsem se chtěla jen pochlubit
, není to o skleníku. Tady nikdo dřínek ani nezná, nemá u nás tradici.
A vlastně letos chci do skleníku rozpíchat šalotku, na tu jsem zapomněla. Na zahradě se ji nedaří a loni jsem jednu cibulku píchla k rajčatům na terasu a byla krásná.
Fíkovník je ve skleníku pěkná hydra, chce hodně stříhat a možná ho zasadit v nějaké nádobě, obávám se, že už ho niky nikdo ze skleníku nedostane, asi má kořeny pod skleníkem, ale dá dvě sklizně za rok, odhadem, můj zraje postupně.