Přidat odpověď
Vezmu od konce - podle mě se odšťavňovat finančně vyplatí v případě, kdy máš vlastní ovoce. Jinak mi to přijde fakt drahé (s výjimkou pomerančů teda:). A taky si myslím, že to brzo omrzí, lepší je to ovoce snad zchroupat vcelku.
Jinak já mám pomalý (šnekový) odšťavňovač, úplně obyčejný z Lidlu. A je moc fajn, "odpad" leze úplně suchý, odšťavňuje to dobře.
Dřív jsme měli též lidlový normální, šťáva hodně pěnila a odpad byl velmi mokrý, ale zase se pak ještě dal nasušit v sušičce na ovocné placky. To z tohohle nejde, je to suché jak troud, není to dobré.
Používáme ho teda málo. Mnohem víc mačkáme pomeranče a grepy na normálním lisu na citrusy, to se u nás pije asi nejvíc.
Předchozí